לציון מאה שנות אקטיביזם למען שוויון זכויות נשים בישראל. מאת שרית יוכפז
אוניברסיטת בר-אילן מספרת את סיפורן של הסופרג'יסטיות העבריות
בהשתתפות נשיאות בית המשפט העליון בדימוס: השופטת דורית בייניש, השופטת מרים נאור, נגידת בנק ישראל בדימוס, פרופ' קרנית פלוג, ועוד
מה השתנה במאה השנים האחרונות במעמדן של נשים ישראליות? פמיניזם דתי במרחב הישראלי: אפשרות ריאלית? מה לסופרג'יסטיות של המאה ה-19 ולמאבקים פמיניסטיים במאה-21- מבט מארה"ב, על אומנות אקטיביסטית וזכותן של נשים לבחור ולהיבחר
יום רביעי, ה-11.12.2019, 9:45-19:30, אולם פלדמן, בניין 301, חדר 202
פתוח לקהל הרחב (בהרשמה מראש)
מה השתנה במאה השנים האחרונות מזמינה את הקהל הרחב, להגיע לכנס, "המאבק על הקול- מאה שנות אקטיביזם למען שוויון זכויות נשים בישראל", שמספר את סיפורן המרתק של הסופרג'יסטיות העבריות, לציון מאה שנים לפועלן, בהשתתפות נשיאות בית המשפט העליון בדימוס, השופטת דורית ביניש, השופטת מרים נאור, ונגידת בנק ישראל בדימוס, פרופ' קרנית פלוג.
האירוע יתקיים ביום רביעי, ה-11.12.2019, 9:45-19:30, אולם פלדמן, בניין 301, חדר 202, והינו פתוח לקהל הרחב, בהרשמה מראש בקישור
בין הדיונים שייערכו בכנס- מה השתנה במאה השנים האחרונות במעמדן של נשים ישראליות? פמיניזם דתי במרחב הישראלי: אפשרות ריאלית? מה לסופרג'יסטיות של המאה ה-19 ולמאבקים פמיניסטיים במאה-21- מבט מארה"ב, על אומנות אקטיביסטית וזכותן של נשים לבחור ולהיבחר, מבט מן האולם ומהעולם, ועוד.
הסופרג'יסטיות העבריות נלחמו בנחישות ובנמרצות לטובת קבלת שוויון זכויות פוליטיות למען נשים בישראל, והצליחו. מטרת הכנס, לאגד סיפורים היסטוריים סביב הנושא, ליצור דיון ער בנושא, ולדאוג שההיסטוריה לא תשכח למען עתיד והדרך שצריך עדיין להשיג בתחומים אלו.
הכנס "המאבק על הקול", מובל על ידי גורמים שונים באוניברסיטת בר-אילן, שלראשונה חברו יחד, ושעניינם קידום נשים, בעקבות התערוכה "הסופרג'יסטיות העבריות: 100 שנים", ביניהם פרופ' מרים פאוסט, רקטורית אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' רות הלפרין-קדרי, ראשת מרכז רקמן, פרופ' לילך רוזנברג-פרידמן, ראשת המחלקה ללימודי א"י וארכיאולוגיה, המרכז לחקר האשה ביהדות, גב' נורית יעקבס-ינון, יוצרת סרטים ואמניצ אקטיביסטית, "סרטי אלומה", ועוד.
התערוכה, אותה אצרה הגב' נורית יעקבס-ינון, הביאה את סיפורן של מנהיגות "האגודה לשיוויון זכויות נשים בא"י, שנאבקו לפני 100 שנים, לטובת מימוש זכותן של נשים לבחור ולהיבחר לוועד הלאומי.
בזכות פועלן ונחישותן של הנשים שפעלו למען מטרה זו, ו"היישוב" היה מהראשונים בעולם, שהעניק לנשים שוויון זכויות פוליטיות. התערוכה מבקשת לשרטט את דמותן של הגיבורות ההיסטוריות בזיכרון ובמרחב הציבורי היום, ובה בעת לציין את החשיבות בהישיר מבט אל הדרך הארוכה שעוד נכונה לנו, לשוויון זכויות מלא.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה