צילום: דפנה טלמון
פסטיבל מנורת לילה 6
סוף שבוע של אור, אמנות ומוזיקה בשכונת נווה שאנן
מיצגים, הקרנות
וידאו והופעות חיות * מתחם ילדים מיוחד* הופעת אורח בפסטיבל- מיצג של להקת המחול
בת שבע ברציפי התחנה המרכזית הישנה
חמישי ושבת, 9 ו-11 בינואר 2020 23:00-19:00הכניסה חופשית
פסטיבל 'מנורת לילה', יתקיים זו השנה השישית ברציפות בימים חמישי ושבת, 9 ו-11 בינואר בשעות הערב. הפסטיבל הוא אירוע אמנות ותרבות לילי במרחב הציבורי ברחובות שכונת נווה שאנן ההיסטורית בהפקת עיריית תל אביב-יפו, אגף קהילה דרום והמחלקה לאמנויות.
השכונה הרב תרבותית הופכת במהלך הפסטיבל לבמת שיח בין עברה של דרום תל אביב להווה הרב תרבותי שבה. שם הפסטיבל נגזר מתכנית בניין העיר המקורית של השכונה (שרק מחצית ממנה התממשה) המתבססת על צורה של מנורה בת שמונה קנים, שבמרכזם השמש – רחוב לוינסקי, תכנית אותה הגה האדריכל יוסף טישלר ב-1921.
המרחבים הציבוריים, גינות, פינות רחוב, בתי עסק וחללים עירוניים, מהווים כולם במה למיצבי ומיצגי אמנות ואור הנעים בין אמירה נוסטלגית אודות עברה של השכונה להתבוננות בטריטוריה המורכבת של ההווה. באירוע יוצגו שלל מיצבים פיסוליים, מיצגים חיים, הקרנות וידאו והופעות חיות של מוזיקה מקומית והופעות משובחות סביב מוקדי חום חורפיים. בואו להתחמם באירוע האמנות הבועט והמרגש שפותח את 2020. פסטיבל מנורת לילה גאה לארח השנה את להקת המחול בת שבע בעבודת מיצג מאת אוהד נהרין - ברחוב פיין הפונה מערבה אל קו הרקיע של תל אביב יפו מתמוסס הזמן בעת שרקדני הלהקה פונים אל עבר רציפי התחנה המרכזית הישנה.
באי הפסטיבל ייהנו מסצנת הקולינריה המקומית המספקת טעימה ממאכלים מרחבי העולם שהביאו עמם תושבי השכונה. המסעדות האריתראיות המגישות אינג'ירה ומטעמים טבעוניים כמו שירו, נזיד שמורכב מעגבניות, קמח חומוס, בצל, שום וג'ינג'ר. מנת פול עם גבינת פטה ופירורי פלאפל בחמאה במסעדות הסודניות, אוכל אתיופי מסורתי, בר הבאו הסיני בנווה שאנן 26 מציע אוכל סיני אותנטי ובר המוזג המיתולוגי מול התחנה המרכזית הישנה לשעבר שמציע בירה, נקניקיות ונוסטלגיה מקומית.
פסטיבל "מנורת לילה" הוא פרי יוזמתם של יאשה רוזוב ועברי באומגרטן, העוסקים בבחינה ושינוי המרחב העירוני באמצעות פרויקטים יזומים בתחומי האמנות והתרבות המותאמים לזמן ולמקום. כבר עשור הם פועלים יחד ולחוד במרחבים עירוניים מורכבים ומאתגרים.
מידי שנה מארח הפסטיבל אוצרת אורחת -השנה נוגה דוידסון מתארחת כחלק מצוות האוצרות של הפסטיבל.
הפקת הפסטיבל- עיריית תל אביב-יפו, אגף קהילה דרום ומחלקת אומנויות.
דבר המנהלים האמנותיים: "אנו מזמינים את הקהל לעצור ולהרהר יחד עם מיטב היוצרים בישראל בשאלות העירוניות והחברתיות המורכבות של השעה. הפסטיבל שופך אור על נווה שאנן כמרחב לימינאלי שבו פועלים כוחות השוק ומשנים את פניה של השכונה. בתקופה בה הלילות הם הארוכים בשנה, בתקופה שבה נחגגים חגי אורות בקרב תרבויות ברחבי העולם, דרום תל אביב הופכת לרגע לכיכר המרכזית בעיר".
האירוע בשיתוף נותני החסות לוין תרבות וחברה ופרויקט המגורים תאודור; בשיתוף החברות - לני, סיטי בוי, יובלים נדל"ן.
באירוע יתקיימו סיורים מותאמים לאורך תוואי הפסטיבל
סיורי אמנות בפסטיבל, יום חמישי
19:00 סיור ילדים
20:00 + 21:00 סיורים דרך דיגיתל
20:30 סיור עם מנהל אמנותי
21:30 סיור עם מנהל אמנותי
סיורי אמנות בפסטיבל, יום שבת
19:00 סיור ילדים
19:30 + 20:30 סיורים דרך דיגיתל
20:00 מנהל אמנותי
21:00 סיור עם נוגה מנהלת אמנותית
מתחם ילדים (רחוב הגר"א 28) – יום שבת, 11.1
16:30 - תאטרון הקרון –"האוסף הכי הכי" שיתוף פעולה בין שני אמנים: אנטוניו קטלאנו - אמן איטלקי רב- תחומי ויהונתן בן-חיים - אמן תיאטרון הקרון בירושלים. התרחשויות בימתיות העוקבות אחר מחזור העונות והחיים. הילדים והוריהם עוזרים לאוסף עננים להמריא שוב עם הרוח, עוזרים למים הזורמים להמשיך בדרכם כשהם משיטים בהם סירות קטנות , ממתינים לנשירת עלה בסתיו, ועוד. הקהל הוא שותף פעיל וביחד הם בוראים עולמות של קסם ושעשוע, של חוויות ראשוניות ואוספי-ילדות.
17:30 - סדנת אמן עם חביב קפצון – במהלך הסדנה יכירו יצירות של אמנים המשתמשים באור ביצירותיהם ויצרו "מקרן" שקף הפועל באמצעות פנס הטלפון ויקרינו שקופיות שיצרו יחד. אורך הסדנא כשעה וחצי והיא מיועדת לקהל של כ-50 הורים וילדים מגיל 4 ומעלה.
18:00 - אלהם רוקני - האיבליס, הנערה, הסולטן וזנב האריה - ערב הקראת סיפורי- עם מאריתראה ומסודן אשר נאספו ואוגדו לספר על ידי האמנית אלהם רוקני. הקהל מוזמן להשתתף ולהקריא סיפורים מתוך האוסף ולשתף בסיפורי- עם משל עצמו
18:30 סיור לילדים
עבודות אמנות מיצג, מיצב ואור
להקת מחול בת-שבע / אוהד נהרין "מיצג" ברחוב פיין הפונה מערבה אל קו הרקיע של תל אביב יפו מתמוסס הזמן בעת שרקדני הלהקה פונים אל עבר מתחם רציפי התחנה המרכזית הישנה. יום חמישי 19:30 + 21:00
קבוצת הסלון 5 "הזמנה למעגל" תמונה קבוצתית שיוצרים חברי קבוצת הסלון 5 יחד עם אורחי הפסטיבל תוקרן על הקיר הגדול בשכונה במיצג משתף קהל.
קולקטיב קוצ'ינטה Kuchinate- "כולנו היינו פליטים" נשות ארגון הפליטות האפריקאיות, הסורגות, מספרות את סיפורן האישי והקולקטיבי. מוזמנים לטקס קפה אריתראי.
Kitchen Talks עסק חברתי היוצר מפגשים קולינריים חווייתיים בהובלת טבחים מקהילות מהפריפריה החברתית - " Make your own Injera בהנחיית אסמאית" הכנת אינג'ירה מקמח טף, בכלי מסורתי, בתוספת שירו, תבשיל אריתראי מתערובת קמח חומוס.
תיאטרון קליפה - ״ We Could be Heroes" מיצג של פסלים חיים של דמויות יומיומיות שנקלעו למצב משברי – רגע של אימה – וקפאו במקום.
אסף אבוטבול ״ I Don't Care How You Feel"– עבודת קול - קולות ממקור לא ידוע מהדהדים את המתח בין פרטים וקהילות, בין הממסדי לציבורי.
אסף אבוטבול - ״ Landscape in the Mist" עבודת וידאו בה המשורר ארז ביטון ניצב מולנו כמשקיף הרואה את מה שאיננו יכולים לראות.
מיכל אהרוני "לבן שאנן" מבנה בסגנון הבינלאומית, שלא זכה להכרת העיר הלבנה, מסומן במתווה אור המנכיח את תכנונו הצורני.
שחר אפק ״עליית גג״ – מיצב אור המייצר אשליה של חדר בעליית גג בארץ רחוקה כשהשמיים הכחולים הם אותם שמיים.
רומי ארדן והגר שפירא "בוטניקה מקודדת" צמחייה עבותה משתלטת באמצעים דיגיטליים על בית הבאר הישן.
רותם בידס "כפרה" הנשים השקופות, עובדות המין שפועלות בשכונת נווה שאנן מישירות מבט חזרה בעבודה המשלבת צילום ו-XEROX.
רוני בן פורת "ריצוד רחוב" - בית קברות לשלטי רחוב המאחדים את רחובות דרום העיר עם מרכזה.
כרמל ברנע ג'ונס ואבי און אסייג- "פלוס מינוס" עבודת מיצג ומיצב החוקרת כיצד המרחב השכונתי על מאפייניו הפיזיים והתרבותיים החדשים מקיים שיח עם שאלות של זהות ומקום בתרבות הישראלית.
ורדית גולדנר "ארוחת ערב בדרום תל אביב" המרחב האישי בו אנו עמלים על ארוחת הערב נחשף בדיוקנאות וידאו של הכנה ואכילה.
דייויד גיבס "המסע" בסופו של גרם מדרגות היורד אל מרתף מתגלים סימנים המעידים על הימצאו של חלל תת-קרקעי גדול שעומקו המשוער נותר בלתי ידוע.
אורי גרשוני "רוורס" - צילומי מכוניות שמצאו את עצמן על גבן, מתהפכות חזרה ואיתן גם העולם סביבן.
אורי דירקטור ״מסיכת וידאו Video Mask״ - צילום לייב בהשתתפות הקהל המזמין לעטות מסיכות זמניות בהקרנה, לשחק בהחלפת זהויות ולצאת לרגע מגבולות ההגדרה העצמית.
אורי הולבן" טרנסנדר" – מיצג ומיצב בו הקהל מוזמן להתארח לרגע בתוך עולם דמיוני שבו לכל אחת.ד יש מקום.
תמר הירשפלד ״הקצבייה״ – מיצב בו חנות בבניין שטרם אוכלס הופכת לקצביית יוקרה דמיונית.
Karolina Halatek - פולין - "Halo" פסל אור טבעתי אליו ניתן להכניס את ראשכם ולצוף בתוך אור.
אנה ווילד " Techno Fertility / Songs of possible futures"- עבודת וידאו מקהלה של אישה אחת בשיר על העתידים האפשריים של טכנולוגיה ופוריות.
דור זליכה לוי ועופר טיסר ״ The Road to Eri -Installation view" - תיעוד והצבה מחודשת של עבודת וידאו מפסטיבל מנורת לילה הראשון, בו ערכו צמד היוצרים אוסף וידאו קליפים מאריתריאה.
אורי זמיר "שומרת המוזיאון" מבטה חלול, אגלי זיעה זולגים ממצחה ללחייה השמנוניות ונקווים בקפלי צווארה, פטמותיה מזדקרות מאימה. החלה משמרתה בגלריה העירונית החדשה שבשכונה.
רוני חג׳ג׳ "סאונד ופיסול מינימליסטי" - חומרים שנאספו ונרכשו בשכונה מוצבים כפסלי מוטציות והכלאות. סשן מוזיקאלי אלקטרוני חי שמגיב לתנועת האנשים בחלל.
שירי טרקו "טד" - אוסף תסרוקות שיער פורש מודל נשיות מסוג מסוים. שטוף באור אולטרה סגול החלל משנה כל תפיסה של נורמליות. הכל הופך להיות זר ומוזר.
שנית יהודיין "HUG ME" מיצג בו האמנית מעניקה חיבוק חם, גם בחלק ה"לא נכון" של העיר.
גיל יפמן " שלמפה | דקומפוזיציה" שלאמפר היא כלבה מוזנחת המובילה לתוך מסדרון בו צמד נורות ניאון צבעוניות בכחול ובורוד מקיימים יחסים. טנגו סוחף מלווה גופים המתפרקים ומתחברים שוב יחד בלופ אינסופי.
איילה לנדא "על- חוט״ – מיצב של תלבושות ומצעים של אנשים פראיים, מוטנטים דמיוניים שאין לדעת איך הם נראים- אלו שאמורים ללבוש את הבגדים האלו. האם האם אנושיים או שהם משונים מכדי להיתפס ככאלה?
רניי מזור "דיוראמת שכונה" במרכז קהילתי הגר"א יצרו ותיקי השכונה מיצב-חלום של השכונה לאורו של ירח.
מיכל מקרסקו "#taptap" עבודת וידאו בה אימוג׳יז קמים לתחייה ומוצאים משמעות באנימציית סטופמושיין בעמוד האינסאגרמי Tap_tap_tap stories.
ורד ניסים ״אם אספר קורות חיי דמעות יוצאות לי מעיניי״ - וידאו בו אמה של האמנית מקרצפת פסל שיצרה הבת ומספרת לה על קורות חייה המרים והמבורכים גם יחד. הבת הרווקה בשמלת כלה, האם בשמלת סמרטוטים. שתיהן מבקשות להיחלץ מהבגדים שיעדו להן.
טל ניסים " פיין 1" - שטח המבנה הכי ידוע לשמצה בנווה שאנן מתועד רגע לפני שנהרס והוחלף בבניין דירות חדש.
ברק סימן אוב "החתול גריל" כשחיות הבר של נווה שאנן משתלטות על המרחב, לא נותר אלא להפיק מהן את המיטב, מיצג שנע ברחובות ומציע לנשנש מתוצרת השכונה.
אורן פישר " אורנה מגדת העתידות" - תקשור קוסמי אל נבכי העתיד בחסות רישומים שיתחברו אל התודעה הכי גבוהה של הקהל.
להלי פרילינג ״במכונית״ – מיצב של מכונית ממוצעת למראה המתאדה מעומס החום מבפנים ומתפרקת לרסיסים מבחוץ. בין רומנטיקה של סצנות אהבה קולנועיות לאגרוף בבטן הפצועה של איזור מוכה בסחר באנשים.
ורה קורמן "פרח/ פה רך" – עבודת וידאו - אישה היא פרח, אישה היא פה רך, אישה היא פה רע, אישה היא פרא. אישה היא אם כל הקלישאות.
אלונה רודה " in dreams" - מחווה לסרט ״קטיפה כחולה״ של דיוויד לינץ׳ המחליפה את פרברי אמריקה בדרום תל אביב.
אלהם רוקני "האיבליס, הנערה, הסולטן וזנב האריה" - הקראת סיפורי עם מאריתראה ומסודן. הסיפורים הוקלטו ואוגדו לספר על ידי האמנית והוכנסו לתוך ארכיון הסיפור העממי.
מעין רסין Anna Artsy" במופע בכורה" יוצרת מוסיקאלית מקומית מהרהרת על קיומה בדרום העיר.
רונה שטרן ״כדי אור״ - כלים קדומים מתרוקנים משימושם והופכים לשער למקום לא ידוע - ברוכים הבאים לארץ הלימבו.
זרקור - יוצרים באור 2 | כנס תאורה- הגר"א 28 יום חמישי 17:00-20:30
כנס בינתחומי הדן בהיבטים השונים של אור כמדיום וכאמצעי ביטוי בתחומי היצירה, המרחב הציבורי, האמנות, העיצוב והבמה.
אוצרת - הילה מאיר.
בהשתתפות: אורי בר-און, ענת פרנקל, יוחאי מטוס, אסתר הורן, שירי כנעני, נועה לב, מאי זרחי, קרולינה האלאטק - פולין
במהלך הפסטיבל נהנה מהופעות משובחות. הליינאפ כולל את:
לטינה פלשתינה (אביעד סינמנס ואנדרס גורביץ), chura band (מוסיקה אריתראית), Bilenge Musica (מוסיקה קונגולזית), MONAD, דיג׳יי רמזי, המסך הלבן, יהודה קיסר ולהקתו.
מאת: שרית יוכפז
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה