יום חמישי, 31 באוקטובר 2024

לרגל חודש המאבק באלימות במהלך חודש נובמבר תאטרון השעה הישראלי, חושף מגוון הצגות חינוכיות, שיוצגו בבתי ספר ברחבי הארץ, .מאת שרית יוכפז

 

                                             צילום: יוסי צבקר

 

לרגל חודש המאבק באלימות במהלך חודש נובמבר       תאטרון השעה הישראלי, חושף מגוון הצגות חינוכיות, שיוצגו בבתי ספר ברחבי הארץ, במטרה לעורר מודעות לתופעות חברתיות כואבות של אלימות  

לקראת חודש המאבק באלימות המצוין במהלך נובמבר בכל בתי הספר בישראל, אשר במסגרתו גם מציינים את יום המאבק באלימות נגד נשים (25/11). תאטרון השעה הישראלי ,הפועל לפי צו השעה, רואה בחודש זה הזדמנות לכולנו לעצור את השגרה, להכיר ולהעלות מודעות לתופעה חברתית כואבת.

תאטרון השעה הישראלי נרתם למאבק למניעת אלימות ומציג מגוון הצגות ילדים, מעוררות השראה ושיח, העוסקות כולן בנושא על כל רבדיו במטרה לעורר שיח פתוח עם בני הנוער והילדים.

מה זאת אהבה- הצגה לגילאי כיתת ז' – יב'

מחזאי: נועה לזר, במאי: תום שוורצברג 

תום, נערה מקסימה ומוערכת, מכירה את מאור, מדריך נוער בפנימייה, בחור רגיש ומוכשר השובה את ליבה. בעידודה של גילי, חברתה הטובה, הם הופכים לזוג והאהבה פורחת אך הסימנים מבשרי הרעות לא מאחרים להגיע. בהתחלה זו "רק" קנאה, שתום מפרשת כגילוי אהבה, ממשיך לפלישה לפרטיותה, ביקורת על המראה שלה, וגם האלימות הפיזית לא מאחרת לבוא. תום, שנאחזת בזוגיות, מסתירה את האמת ובעידודו של מאור גם מתרחקת מחברתה, עד שכמעט מאוחר מדי ותום מבינה שהיא נמצאת בקשר הרסני. האם תום תצליח להיחלץ מהקשר ההרסני? האם תיעזר בגילי? ומתי היא תבין מה זאת אהבה?

בימים בהם גואים מקרי האלימות הזוגית, תאטרון השעה הישראלי רואה חשיבות עליונה לפנות לנערים ולנערות בתחילת דרכם הרומנטית ולחדד להם את ההבדל שבין אהבה בריאה לקשר הרסני , העלול להביא לתוצאות הרסניות.

שחקנים: אורי סממה/ בן אדם, דפי אלפרין/ סיון מסט, יעלי רוטבליט/ ספיר רוזנפט


בלי ידיים- הצגה לגילאי ה' – ט'

מחזה: גור קורן, בימוי: גמא פריד

דרמה בועטת לשני שחקנים הנוגעת ישירות במצוקה אמיתית של הפצע המדמם של מערכת החינוך היום והאלימות בין כותלי בית הספר. כמעט אין תלמיד שלא נתקל במקרים של אלימות פיזית, מילולית, איומים, חרמות, הצקות, בריונות, במסגרת בית הספר.

ההצגה מזקקת בפנינו את גרעין האלימות במפגש מאיים בין שני ילדים, ילד אלים והקורבן שלו, מתוך מטרה לחשוף את עולמם הפנימי של ילדים אמיתיים הסובלים מבעיית האלימות השוררת בבתי הספר.

ההצגה נולדה מתוך תחושת שליחות להצפת הנושא וליצירת בסיס לשיח ומסלול אל הפתרון מהפחד הגדול שנוגע בכל אחד מאיתנו – לילדים, ההורים והמורים הפחד להיות קורבן אלימות ללא היכולת לצאת ממעגל זה.

שחקנים: עומר שמשוני/ דניאל קריספין, פז כלפון


עד להודעה חדשה – הצגת יחיד לגילאי ה' – ט'

מחזה: אורי אוריין, בימוי: תום שוורצברג

תום ואיתמר היו החברים הכי טובים. הם עשו הכול יחד, אפילו גרו אחד מול השני, ובבית הספר אי אפשר היה להפריד ביניהם...הכול משתנה כשאיתמר הגיב בפייסבוק לאחותו של תום וכתב תגובה לא לעניין. במקום ללכת ולדבר איתו, תום מחליט להחזיר לו באותה מטבע ולענות לו ברשת, וכך מתחילה בין השניים מלחמת שיימינג והעלבות הדדיות ברשתות החברתיות ובווטסאפ. בגלל שהשניים היו חברים טובים, הם יודעים אחד על השני הכול.

זה כמובן מספק להם הרבה מאוד "נשק" - לשמחתם של שאר התלמידים בשכבה שצופים מהצד וצוחקים.
המלחמה מגיעה לשיאה בתמונה פוגעת במיוחד שמעלה תום על איתמר וגורפת אלפי לייקים ושיתופים.
בעוד שמעמדו החברתי של תום עולה והוא זוכה לאהדה גדולה של החברים בשכבה, הופך איתמר לבדיחה של בית הספר.
בעקבות מעשיו של תום, איתמר מושעה מהלימודים, מנודה חברתית, נופל קורבן להתעללות בבית הספר והמעשה פוגע אפילו בחייהם של בני משפחתו. כעת תום צריך לבחור: האם ליהנות מהמעמד החברתי החדש שלו או לוותר על הכול ולעמוד לצד חברו?

שחקנים: אורי סממה/ רוי אברמוביץ/דניאל קריספין

 

הח'ברה הטובעים – לגילאי ז' – יב'

בימוי וכתיבה: איזו ליבוביץ

אסי לוי נער אחראי ורציני ביותר, ניגש לבחינות ללהקות צבאיות אך נכשל באותו היום במקרה פוגש בדדי חבר של אחיו, מנהל אומנותי במועדון לילה, דדי מציע לו לגשת לתחרות כישרונות צעירים, שהוא מקיים בערב. אסי המאוכזב מתנגד בתחילה אך אחר שכנועים ודרינק קטן נענה אסי לאתגר. הוא במקום הראשון בתחרות והפרס הוא הקלטת סינגל ודחיפה להשמעות ברדיו ומאותו הרגע אסי מטפס בסולם ההצלחה, בד ובד הוא מתמכר לשתיית האלכוהול בטענה שזה משחרר אותו ונותן לא ביטחון. השפעת האלכוהול הופכת את אסי לנער אלים כלפי הוריו, חבריו וסביבתו. כתוצאה מכך אסי מפסיק להגיע לביה"ס ולבחינות הבגרות עד הסוף המר שבו אסי גונב לחברו דדי את הרכב ועולה על ההגה בזמן השפעת האלכוהול ובנסיעה זו דורס ילד למוות. הקריירה של אסי נקטעת והוא נידון ל- 8 שנות מאסר.

שחקנים: ניר שעבי וסער שני  על המסך: מתי סרי / ריטה שוקרון

 

תיאטרון השעה הישראלי לילדים ונוער הנו תיאטרון הילדים הגדול והמוביל בישראל. כשמו של התיאטרון כך יצירתו - ענייני השעה. ברפרטואר התיאטרון תוכלו למצוא כ-60 הצגות שונות הנוגעות בנושאים חשובים ועמוקים בחברה הישראלית ובעולמם של הילדים ביניהם קבלת האחר והשונה, מוגבלויות, מגדר, העצמה של ילדים, ביטחון עצמי וערך עצמי, כל אלו לצד קלאסיקות אהובות ומהנות לכל המשפחה כדוגמת: הקוסם מארץ עוץ , אליס בארץ הפלאות , פיטר פן, הדייג ודג הזהב ועוד..

יום חמישי, 24 באוקטובר 2024

יוצרים וזוכרים את הנופלים – בגרפיטי בהרצליה .מאת שרית יוכפז




 יוצרים וזוכרים את הנופלים – בגרפיטי

 

תערוכה חדשה בהרצליה מציגה יצירות גרפיטי שנעשו בעקבות מפגשים בין אמני גרפיטי מובילים למשפחות שכולות מהרצליה שבן משפחתם נפל במלחמת "חרבות ברזל"

 

 

היום, 22.10, נפתחה בהרצליה תערוכה חדשה: "יוצרים וזוכרים".

 

עיריית הרצליה, יוזמת התערוכה, הפגישה בין אמני ואמניות גרפיטי מובילים למשפחות שכולות מהרצליה, שבן המשפחה נפל במלחמת "חרבות ברזל".

בעקבות המפגשים והשיחות עם המשפחות, אמני הגרפיטי הגיעו אמש לרחבת בניין העירייה, יחד עם המשפחות, ויצרו יצירות גרפיטי בהשראת סיפור הנופלים, ולזכרם.

 

האמנים המשתתפים בתערוכה: Shir Lamdan, TAG#, Style, Eat.Eye, Zivink, Shveka, Tom Bar Dov, Vivalaladybug, Orez Sasha, Sigaluna, Arielkushi

אוצרות וניהול אמנותי: רפי בלר ורונן קאופמן.

 

התערוכה מוצגת לקהל הרחב ברחבת בניין העירייה, רח' בן-גוריון 22, החל מהיום ובמשך כחודש.

 

ראש העיר, יריב פישר, אמר: "אנו זוכרים ומצדיעים לחללי מלחמת "חרבות ברזל" שהקריבו את חייהם למען העם והמדינה. תערוכת "יוצרים וזוכרים" היא דרך נוספת לזכור אותם באמצעות האמנות והיצירה. המפגשים בין האמנים למשפחות השכולות יצרו יצירות מרגשות במיוחד שמביאות נדבך נוסף למי שהם היו, למה שאהבו ובמה שהאמינו. כולי תקווה שהמלחמה הקשה תסתיים במהרה, שכל החיילות והחיילים יחזרו הביתה לשלום, ושכל החטופות והחטופים, ובהן עומר שם טוב מהרצליה, ישוחררו כבר הביתה".


 קרדיט צילום: דוברות עיריית הרצליה) :

מאת שרית יוכפז

יום שבת, 19 באוקטובר 2024

פסטיבל הקולנוע היהודי ירושלים 2024 יציין השנה את מהדורתו ה-26 ויתקיים בחג החנוכה, בתאריכים 28 בדצמבר 2024 ועד 2 בינואר 2025 בסינמטק ירושלים .מאת שרית יוכפז

                                       


 פסטיבל הקולנוע היהודי ירושלים 2024

יציין השנה את מהדורתו ה-26 ויתקיים בחג החנוכה,

בתאריכים 28 בדצמבר 2024 ועד 2 בינואר 2025

בסינמטק ירושלים

 

פסטיבל הקולנוע היהודי ירושלים ייערך גם השנה ברוח התקופה ובדגש על זהות יהודית, גישור בין תרבויות ותפקידה של האומנות בתקופות מאתגרות.

 

פסטיבל הקולנוע היהודי ירושלים עוסק בנושאי זהות ותרבות יהודית וביטוייה בקולנוע המקומי והעולמי, והוא יערך כמיטב המסורת בחג החנוכה באולמות סינמטק בירושלים. פסטיבל הקולנוע היהודי יכלול מעל 40 סרטים מ-15 מדינות, לצד אירועים מיוחדים, מפגשים עם אורחים, יוצרים ושחקנים מהארץ ומהעולם, הקרנות בכורה, הרצאות ופאנלים בנושאים מגוונים, וכן הדלקת נרות משותפת בימי החג.

 

אירוע הפתיחה של פסטיבל הקולנוע היהודי יתקיים במוצאי שבת, 28 בדצמבר, בסינמטק ירושלים. האירוע ייערך בנוכחות אח"מים, יוצרים ושגרירויות מהעולם.

 

רוני מהדב-לוין, מנכ"ל סינמטק ירושלים, ודניאלה תורגמן, המנהלת האמנותית של פסטיבל הקולנוע היהודי:

"מה הופך סרט ל'יהודי'? מהו פסטיבל קולנוע יהודי? אלו שאלות שקשה להשיב להן במדויק גם לאחר 26 שנים של פסטיבל הקולנוע היהודי בירושלים. דמויות יהודיות נוכחות על מסך הקולנוע כבר מראשיתו בסוף המאה ה-19, במאים/ות יהודים/ות לא קשה למצוא בהוליווד ובאירופה, ואת התמות המרכזיות של הדת היהודית ניתן למצוא לאורכה ולרוחבה של תעשיית הקולנוע העולמית. הקווים המנחים לפסטיבל הקולנוע היהודי מראשיתו היו מצוינות קולנועית לצד הדהוד הזהות היהודית על כל גווניה על המסך הגדול. בין סרטים העוסקים בטראומות הקולקטיביות של העם היהודי, לצד סרטים המהדהדים את הערכים היהודים, מציגים דמויות יהודיות מרכזיות וקומדיות מלאות בהומור יהודי, ניתן למצוא מנעד רחב של יצירות קולנועיות בפסטיבל, יצירות שבכולן פועמת, בדרך כזו או אחרת, הרוח היהודית. בעוד אנו מתמודדים עם טראומה קולקטיבית נוספת ובלתי נגמרת, אנו מקווים כי הפסטיבל על שלל סרטיו ואירועיו יכול להביא מבט קדימה של תקווה, ציפייה וקריאה לעתיד טוב יותר."

 

פסטיבל הקולנוע היהודי ירושלים, שמציין השנה את מהדורתו ה-26, ביסס את עצמו כשחקן משמעותי וייחודי במפת הפסטיבלים לקולנוע בישראל, ויעידו על כך הסרטים האיכותיים והאורחים הרבים מהעולם כולו, וכן הקהל המגוון שהוא מושך אליו מכל רחבי הארץ. התוכנית האמנותית שנאצרה מעמיקה, מגוונת ואיכותית, וכוללת מבחר משובח של סרטים העוסקים בשאלות של זהות יהודית, אמונה ואורח חיים, אנטישמיות, תרבות וחוסן אמנותי בצל המלחמה, מוסיקה, קולינריה, אופנה, ספרות, היסטוריה ופילוסופיה, זיכרון, החיים העכשוויים בישראל ובגולה, השואה, והיחסים בין היהדות ובין דתות אחרות.

 

במהלך פסטיבל הקולנוע היהודי ירושלים יוצגו עשרות סרטים מכל מגוון קשת היצירה הקולנועית: קולנוע תיעודי העוסק בסיפורן של משפחות יהודיות מכל רחבי תבל, קולנוע ישראלי הדן בנושאים חברתיים עדכניים, סרטי ארכיון נדירים, סרטים שבמרכזם עומדים גדולי ההוגים, אישים, אנשי תרבות ואמנים משפיעים מהעולם היהודי, סרטים ישראלים קצרים, תחרות הסרט הקצר, קלאסיקות משוחזרותקולנוע אקספרמנטלי  ועוד.

 

במסגרת פסטיבל הקולנוע היהודי ייערכו גם הרצאות מאת אנשי אקדמיה וחוקרי היסטוריה, תרבות יהודית ואומנות, שיציגו הקדמה קצרה לסרטים וישתתפו בדיונים ובמפגשים בהשתתפות הקהל לאחר ההקרנות. כמו כן, ייערכו פאנלים בנושאים מגוונים כדוגמת פורטרטים יהודים, תעמולה בתקופת השואה, אנטישמיות מודרנית ועוד.

 

מנכ"ל: רוני מהדב-לוין, מנהלת אמנותית: דניאלה תורגמן.

 

פסטיבל הקולנוע היהודי ירושלים 2024 מתקיים בתמיכת משרד התרבות, קרן עזריאלי, עיריית ירושלים, הקרן לירושלים, קרן אביחי, קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, הלן שומן, מכונים ושגרירויות.

יום חמישי, 10 באוקטובר 2024

חדווה איילת בר מציגה תערוכת הציורים והשקה לספר ילדים חדש , בגלריה לוטן - מאת: שרית יוכפז

 


תערוכת הציורים השקה לספר ילדים  -בגלריה לוטן -ספר מלא תקווה והשראה של חדוה איילת בר.                                

    מאת: שרית יוכפז

הנכם מוזמנים לערב סגירת התערוכה בנושא שער, בגלריה לוטן.

 

אמנית מציגה: חדוה איילת בר

אוצרות: חדוה איילת בר ואורלי דביר

תאריך פתיחה: 13.10.24

שעת פתיחה: 20:00

 


לדברי האמנית חדוה איילת בר השער שהיא רוצה לעבור בו הוא שער של יצירה והתפתחות .

השנה החדשה מביאה איתה הזדמנות לזמן משהו חדש וטוב .


לצד משברים וכאב התשוקה לחיים גוברת.

הכל נועד להתפתחות והחיים והם עכשיו .


בספר :

תוכלו לנשום את הרגעים הקסומים רגע לפני פתיחת השנה העברית, רגעים של נשימה , 

התכווננות וזימון מציאות לשנה מבורכת בתערוכה שער.

 

 

בערב סגירת התערוכה

נחגוג 

יחד עם תערוכת הציורים

ותתקיים השקה לספר ילדים חדש ומיוחד ,  שי לי והשנה החדשה.

ספר מלא תקווה והשראה של 

חדוה איילת בר.



הספר מתאר  את הרגע  את הרגע הזך והקסום של תחילת השנה. הספר מעורר שיח של  תודה על היש  ובשילוב

הציורים מעניק תבונת לב מרגשת

חדווה היא ציירת זהו ספר ילדים  ראשון  בו היא מחברת אהבה לציור. לילדים ואהבה לסיפורים.

 

תתקיים הרצאה בנושא :

היפוך וזימון מציאות מפי המאסטרית -קרן אורדובינסקי.


  משמאל  -קרן אורדובינסקי. ושרית יוכפז


n.l.p  קרן מנהלת את "כלים לחיים", ביה"ס לקרמיקה וקדרות בשילוב קרן 

הסדנאות מתאימות לזוגות, משפחות, קבוצות, גיבוש עובדים ומאפשרות למשתתפים להתחבר לדמיון 



 בו היא משוחחת עם אנשים העוסקים בהתפתחות וקהילה המביאים דרכים וכלים לריפוי וצמיחה

 היא מביאה לשולחן שילוב ייחודי של אומנות וייעוץ רגשי, במטרה לעזור לאנשים להתחבר לעוצמות הפנימיות 

מאז פרוץ המלחמה חרבות ברזל, יצרה את "כוס ישועות" יוזמה מרגשת שנוצרה כדי לסמל תקווה לישועה עבור החטופים והנעדרים מתוך כוונה טהורה לזמנם במהרה חזרה לביתם
המיזם נולד מתוך חלום ועכשיו מתמודד בתחרות מיס פיקס דה יוניברס.

כוס הישועות, 101 אנשים רבים צירו ועיטרו אותם, מתוך כוונה שכשהחטופים ישובו לביתם ויוכלו לשתות מהכוס שמחכה להם.
הכוסות מסמלות ישועה, כלי הכוונה הגשמיים לזימון שובם ארצה. כמו השפע, ריפוי, ותקומה

בתערוכת הציורים של חדוה איילת בר העברתי מסר ברור של כוונה לעם ישראל

הכוונה -מתחילה בכל אחד ואחת מאיתנו
 .אנחנו חיים שיחזור של מחשבות עתיקות של אבותינו, סבינו וסבי סבינו, היסטוריה עתיקת יומין של עם.



הגיע הרגע, לעשות היפוך
לעשות שינוי אישי, קטן כגדול, מהרגע שאנחנו קמים בבוקר, לכוון את מחשבותינו לעתיד. עלינו להוציא את המחשבות השגורות במוחנו,
חוזרות שוב ושוב ונמציא מתוך דמיוננו או ניקח השראה מאנשים אחרים החיים כבר חיים של חופש מחשבתי, השראה היא חופשית לכל

לעשותה שלנו לנווט את מוחנו למציאות חדשה

להתחיל תנועה של שינוי, לא עוד העם שהוא הקורבן, בגלל שאנחנו בסנטר של המזרח התיכון, אנחנו מזרח תיכון חדש שממנו יצמח הזרע, כל אחד מאתנו יכול להתחיל לחשוב אחרת על עצמו, ללא אשמה והאשמה, אני רואה את עצמי ממקום של חזק ויכול ולא כמו שחשבתי שרואים אותי מבחוץ ביטחון פנימי עצמי וערך עצמי 

 ולא בהשוואה לאחר
בואו נניח לעבר -בואו נהיה הטובים יותר, נפתח את ליבנו ידינו מוחנו ונאפשר לאחרים ללמוד מאתנו – זו 


.השראה
הורים לילדיהם, ילדים לחבריהם, סופרים לציירים, ציירים לאדריכלים, ולדור הבא מתנות מגיעות למי שפתוח לקבלם
.
בואו נהיה השראה לילדינו קודם כל ולעולם כולו


https://www.tripadvisor.co.il/Attraction_Review-g609101-d21337857-Reviews-Zichron_Yaakov_Haifa_District.html


דן ואני -תיאטרון הבימה . מאת: שרית יוכפז

  דן ואני  -תיאטרון הבימה .       מאת: שרית יוכפז מונודרמה אשר נכתבה ומבוצעת ע"י– עו"ד דודי זיסמן – אשר שכל את בנו - דן – בתאונת א...