צבע טרי, היריד לאמנות ולעיצוב, תל-אביב,
לתמיכה באמנות ובעיצוב ישראלים עצמאים
המהדורה המיוחדת תושק בתאריך ה-28 באוקטובר,
ותציג את הפעילות החברתית של צבע טרי, ובראשה –
חשיפה ראשונה של אמניות ואמני החממה העצמאים לשנת 2020
המהדורה המיוחדת תחשוף את האמניות והאמנים שנבחרו להשתתף ביריד צבע טרי 2020, ועבודותיהם יוצעו למכירה במסגרת חממת האמנים העצמאים. השנה יוצגו גם מעצבות ומעצבים ישראלים צעירים בחממת העיצוב - פורמט חדש שהוקם על ידי צוות היריד לרגל המצב.
לצד החממות יוצגו שני הפרויקטים הוותיקים של צבע טרי למען הקהילה: פרויקט הגלויה הסודית האהוב, שכל הכנסותיו השנה למען מלגות בביה"ס לאמנויות קמפוס אריסון, תל-אביב, ופרויקט השותפות בין ארגון ג'וינט ישראל והמחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל, תחת הכותרת: Don’t DIS my ABILITY!.
לרגל המעבר לתצוגה דיגיטלית, המהדורה תכלול גם עבודות וידיאו ומדיה חדשה, מבוססות מסך, וכן תוכן מעשיר: עצות להכנסת אמנות ועיצוב למרחב הביתי, ומדריך לאספנ.ית המתחיל.ה.
כל מציגי ומשתתפות צבע טרי יוצגו בפלטפורמה דיגיטלית חדשה, מקורית ונרחבת, אשר תאפשר צפייה חופשית, חינם, בכל התכנים, ורכישה אונליין של כל העבודות המוצגות. צוות יריד צבע טרי יעניק יעוץ לרכישת העבודות, ושירות מלא - אונליין ומהשטח.
המהדורה הדיגיטלית המיוחדת של צבע טרי 2020 בכתובת:
specialedition2020.freshpaint.co.il
המהדורה המיוחדת של צבע טרי מתקיימת הודות לחסות רבת השנים של קבוצתUBS העולמית, ובתמיכתם המתמשכת של קבוצת אקרו, נשיץ ברנדס אמיר, פורשה ישראל, חברת רגבה, בית המכירות הפומביות סות'ביס ואוסף יגאל אהובי לאמנות.
צבע טרי, יריד האמנות והעיצוב המוביל בישראל, קם על מנת לגשר ולחבר, ולשמש נקודת מפגש מזמינה וחובקת עבור הציבור הרחב, ואמניות ואמנים ישראלים. מטרת היריד היתה מאז ומתמיד לקרב בין קהל הצמא לתרבות לבין הקהילה היוצרת, ולהזרים משאבים לשדה האמנות המקומי. המהדורה המיוחדת לשנת 2020 ממשיכה במשימה לספק פרנסה ליוצרות וליוצרים מקומיים, בכל פורמט אפשרי, בתקופה בה הם זקוקים לה יותר מתמיד.
לדברי יפעת גוריון ושרון טילינגר, מייסדות צבע טרי: "ירידי צבע טרי מושכים אליהם מדי שנה קהל סקרן של יותר מ-30 אלף מבקרים. לתחושתנו, השנה, כשאנו בעיצומו של משבר הקורונה, הכמיהה של הקהל לאמנות ולתרבות לא שככה, והיא גבוהה מתמיד. לכן חשוב לנו להמשיך את המסורת, על אף ההגבלות והאתגרים, ובכל פורמט שיאפשרו לנו. אנו שמחות על האמון שהציבור נותן לנו כבר יותר מעשור, ועל העמידה של תומכינו לצידנו, ובראשם קבוצת UBS העולמית. השנה, יותר מתמיד, הקהילה היצירתית זקוקה לזריקת העידוד של קהל אוהד, וכולנו נצא נשכרים מיציקת אנרגיות טובות של יצירה ושל התחדשות."
לדברי גרי ליבנת, מנכ"ל UBS Wealth Management ישראל: "אנחנו גאים להיות שותפים של צבע טרי במהדורה הדיגיטלית הייחודית. זו היתה שנה מאתגרת לכולנו ובייחוד לאלו שנפגעו מוירוס הקורונה. התמיכה בכשרונות האמנות הישראליים היא חשובה יותר כיום מאי פעם. אני משוכנע כי למהדורת צבע טרי תהיה השפעה חיובית על סצנת האמנות הישראלית".
המהדורה המיוחדת 2020 תציג את הפעילות החברתית של צבע טרי, ובראשה – חשיפה ראשונה של אמניות ואמני החממה העצמאים לשנת 2020.
חממת האמנים 2020 מונה 38 אמנים ואמניות מבטיחים, אשר יוצגו באמצעות סרטון אישי, הצהרת אמן.ית וקטלוג מכירה מלא של גופי העבודות שלהם.
חממת העיצוב - פורמט חדש שהוקם ע"י צוות היריד במענה לנסיבות התקופה, נתמכת ע"י חברת רגבה, ותכלול 32 מעצבות ומעצבים ישראלים צעירים אשר יציגו פריטי עיצוב, ריהוט, גופי תאורה, קרמיקה וזכוכית.
כ-1,000 גלויות יועמדו למכירה במסגרת פרויקט הגלויה הסודית – השנה בשיתוף עם ביה"ס לאמנויות קמפוס אריסון, תל-אביב.
Don’t DIS my ABILITY! – פרויקט השותפות הייחודי של ארגון ג'וינט ישראל והמחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל, יוצג באמצעות תערוכת צילום דיגיטלית.
לרגל המעבר לתצוגה דיגיטלית, המהדורה תכלול גם עבודות וידיאו ומדיה חדשה, מבוססות מסך, וכן תוכן מעשיר: עצות להכנסת אמנות ועיצוב למרחב הביתי, בחסות קבוצת אקרו, ומדריך לאספן.ית המתחיל.ה, בחסות אוסף יגאל אהובי לאמנות.
כל מציגי ומשתתפות צבע טרי יוצגו בפלטפורמה דיגיטלית חדשה, מקורית ונרחבת, אשר תאפשר צפייה חופשית, חינם, בכל התכנים, ורכישה אונליין של כל העבודות המוצגות. צוות יריד צבע טרי יעניק יעוץ לרכישת העבודות, ושירות מלא - אונליין ומהשטח.
המהדורה המיוחדת לשנת 2020 ממשיכה במשימה לספק פרנסה ליוצרות וליוצרים עצמאים, בכל פורמט אפשרי, בתקופה בה הם זקוקים לה יותר מתמיד.
המהדורה מתקיימת בזכות הנחישות וההתמדה של צוות צבע טרי, והודות לתומכות היריד, ובראשן השותפה רבת השנים - קבוצתUBS העולמית, בעלת ההיסטוריה העשירה של תמיכה באמנות עכשווית, באמניות ובאמנים ברחבי העולם.
מידע נוסף בנוגע לפרויקטים החברתיים אשר יוצגו במהדורה המיוחדת של צבע טרי:
פרויקט הגלויה הסודית הוא הפרויקט החברתי המוביל של יריד צבע טרי. במסגרת הפרויקט, מעל 1,000 עבודות אמנות מקוריות בגודל גלויה – יצירותיהם של אמניות בעלות שם, אמנים מבטיחים, מאיירות ומעצבים, סטודנטיות לאמנות, איור ועיצוב, וגם תלמידי ביה"ס לאמנויות, מוצגות בעילום שם למכירה ביריד במחיר אחיד של 190 ש"ח לגלויה. רק לאחר הרכישה, מקבלים הקונים לידיהם את הגלויה, ומגלים – האם על יצירת האמנות שתשמח מעתה את לבבם ושאותה רכשו במחיר תרומה סמלית, חתום יוצר בעל שם או יוצר צעיר ומבטיח.
בין האמניות שתרמו השנה גלויות סודיות: מיכל נאמן, יאיר ברק, טלי בן בסט, גלעד כהנא, פיליפ רנצר, דגנית ברסט, זויה צ'רקסקי, ציבי גבע ועברי לידר.
השנה, פרויקט הגלויה הסודית הוא בשיתוף קמפוס אריסון לאמנויות - בית הספר לאמנויות, תל-אביב. כל ההכנסות ישמשו להמשך קיום וביסוס לימודי האמנות בבית הספר, ולתמיכה בתלמידים מרקעים מוחלשים, שהלימודים בבית הספר מאפשרים להם מימוש יכולות ייחודיות, ומזמנים צמצום פערים אמיתי.
במהלך שנות הפרויקט, נמכרו ביריד כ-9,000 גלויות, ביניהן יצירות של האמנים הבינלאומיים ג'ייק ודינוס צ'פמן, חיים סטיינבך, ורון ארד, וגויסו מעל למיליון וחצי ש"ח לטובת מלגות ללימודי אמנות עבור ילדים ממשפחות מעוטות יכולת.
תערוכת Don’t dis my ability הינה יוזמה של ישראל מעבר למגבלות – Friending, שותפות אסטרטגית של ג'וינט ישראל, ממשלת ישראל, קרן משפחת רודרמן והקרן המשפחתית על שם תד אריסון. לקראת מהדורת צבע טרי 2020 הפגישו יזמיות הפרויקט אנשים עם מוגבלות עם סטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל לתהליך יצירתי משותף, באמצעות מרחב ייחודי של "ארטיביזם" המשלב ביו אמנות ואקטיביזם, במטרה לנפץ סטיגמות לגבי אנשים עם מוגבלות. היוצרים תיעדו והמחישו את המפגשים האישיים שחוו באמצעות צילומי פורטרט. הם מיקדו את העדשה ביסודות החושניים שמניעים כל אחת ואחד מאתנו, ומעצבים את מי שאנחנו. בעולם המערבי העכשווי, אנשים מציגים את מיניותם לראווה כחלק מזהותם האישית והחברתית. לעומת זאת, כשמדובר באנשים עם מוגבלות נראית, קיימת בציבור רתיעה מכך שישתמשו בה. מדוע זה טאבו? הסטודנטים בחרו להתמודד עם אתגר זה דווקא משום שקל להתעלם ממנו ולדחוק אותו לשוליים. הם כיוונו זרקור אל החושניות הטבעית שיש בכל אדם, באשר הוא אדם.
התערוכה נוצרה בהנחיית איתי רון גלבוע, אמן ובוגר המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, וזאב אנגלמאיר, אמן, אקטיביסט ומרצה במחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל.
*המשפט באנגלית "Don’t dis my ability" עמד במרכז קמפיין לשבירת סטיגמות באוסטרליה. הוא נבחר בו מתוך רצון לפרוץ גבולות ולפנות לקהלים בכל העולם.
אודות UBS ואמנות עכשווית
ל-UBS יש היסטוריה ארוכה של תמיכה באמנות ואמנים עכשוויים. UBS היא הבעלים של אחד מאוספי האמנות התאגידיים הגדולים והחשובים ביותר בעולם והיא שואפת לקדם את השיח הבינלאומי בתחום האמנות באמצעות שיתוף הפעולה הגלובלי שלו עם Art Basel וכן משמשת מו"ל משותף של ה-Art Basel and UBS Global Art Market Report. ל-UBS יש גם שיתופי פעולה עם מוסדות של אמנות עכשווית, לרבות: ה-Fondation Beyeler בשוויץ, ה-Garage Museum of Contemporary Art ברוסיה, ה-Deichtorhallen בגרמניה, ה-Museo del Palacio de Bellas Artes במקסיקו וה-Art Gallery of New South Wales באוסטרליה. UBS מספקת ללקוחותיה תובנות לגבי שוק האמנות, איסוף אמנות ותכנון עיזבון באמצעות ה-Art Collectors Circle וה-UBS Art Advisory Unit. ה-UBS Arts Forum מתכנס ומחבר בין אנשים יוצאי דופן בעולם האמנות, ומשמש כמוביל דעה בחזית האמנות העכשווית. News
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה